Oyunculuk Bölümü Taban Puanları

  • Anasayfa
  • Oyunculuk Bölümü Taban Puanları
Oyunculuk Bölümü Taban Puanları

Oyunculuk Bölümü Taban Puanları

 

Dijital kanal ve yayın organlarının sayısal olarak artması, dizi oyunculuğu – kamera önü oyunculuğu gibi konulara olan ilgi ve merakı ciddi oranda arttırmıştır. Bu nedenle oyunculuk bölümü taban puanları, dramaturji bölümü, oyunculuk – dramaturji bölümü puanları da özellikle gençlerin dikkatini çeken önemli birer konu haline gelmiştir. Sizler için oyunculuk bölümü taban puanları konusuna eğilerek detayları paylaşmaya çalışacağız.

 

Tiyatro ve Oyunculuk Taban Puanları

Tiyatro ve oyunculuk taban puanları 2022 Yılı için en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Bugün, tiyatro ve oyunculuk bölümü için bir özel yetenek sınavına ihtiyaç yoktur. Güzel sanatlar fakülteleri – konservatuar bölümlerinde verilen eğitimlerin çoğunda özel yetenek sınavı kaldırılmıştır. Geçmişte, tiyatro oyunculuk bölümü için başvuru yaptığınızda, ayrıca bir özel yetenek sınavına girmeniz gerekliydi. Buna karşın, günümüzde güzel sanatlar bölümü için sadece “çizgi film ve animasyon” bölümünde, özel yetenek sınavı geri getirilmiştir. Özetle, tiyatro ve oyunculuk bölümü için 2022 Yılında özel yetenek sınavına girmeniz gerekmiyor.

Tiyatro ve oyunculuk taban puanları, elbette üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösteriyor. Bununla birlikte, YGS sınavından 150 – 160 puan alabilirseniz, tiyatro ve oyunculuk bölümü için başvuruda bulunmanız mümkündür. YGS, “Yükseköğretim Geçiş Sınavı” ifadesinin kısaltmasıdır. İfade sonrasında “TYT” olarak değiştirilmiştir. Özetle, devlet konservatuarı veya sahne sanatları bölümü bulunan vakıf üniversiteleri için gireceğiniz sınavdan en az 150 – 160 puan almanız gerekli ve de şarttır. Bununla beraber, herhangi bir özel yetenek sınavına girmeniz gerekmiyor.

 

Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

Tiyatro ve oyunculuk bölümü, sahne sanatları, tiyatro ve dramaturji gibi bölümler “SÖZ” olarak ta bilinen sözel puanla öğrenci kabul etmektedir. Bununla beraber, her yıl gençlerin yoğun ilgi gösterdikleri bölümlere girmeye hak kazanmanız için puanınıza dikkat etmeli ve yüksek puan almaya özen göstermelisiniz. Özel üniversiteler olarak bilinen vakıf üniversiteleri, çok daha düşük tiyatro ve oyunculuk taban puanları ile dikkat çekerler. Vakıf üniversiteleri, öğrenciler için “sahne sanatları” fakültelerinde, öğrencilere oyunculuk ve drama eğitimi vermektedirler.

 

Konservatuar Oyunculuk Taban Puanları

Konservatuar oyunculuk taban puanları, üniversite sınavına girecek öğrenciler için son derece önemli olan bir başka konu başlığıdır. Konservatuarlar, günümüzde müzik, sahne sanatları, resim, grafik tasarım, grafik animasyon gibi sanatsal dallarda eğitim veren üniversite denkliğindeki okullardır. Devlet konservatuarları, devletin güzel sanatlar bölümüne girmek isteyen öğrenciler için belirlediği okullardır. Bu okullara girebilmek için, özel yetenek sınavına ihtiyaç yoktur (çizgi animasyon – grafik animasyon bölümü hariç). Bununla beraber, konservatuar oyunculuk taban puanları sözel türünde 150 – 160 puan gerektirmektedir. Ancak özellikle devlet konservatuarı bölümleri için, taban puandan çok daha fazla bir puana ihtiyacınız olabilir.

Oyunculuk ve Tiyatro Bölümü Taban Puanları

Oyunculuk ve tiyatro bölümü taban puanları, sözel puan türünde 150 – 160 puanı gerektiren bölümlerdir. Sahne sanatları, tek başına bir konu olarak geniştir ve günümüzde “tiyatro oyunculuğu” ya da “dramaturji” / “kamera önü oyunculuğu” gibi çeşitli dallara ayrılmaktadır. Tüm bunlara ek olarak, oyunculuk ile ilgili temel bölümün çeşitli alt dallara ayrılması, özellikle oyunculuk kursu veren kurumlarda daha keskin olarak karşımıza çıkmaktadır. Sahne sanatlarının her bölümü, uzmanlık ister. Oyunculuk ve tiyatro bölümü örneğin, daha çok tiyatro oyuncusu yetiştirir. Buna karşın tiyatro ve dramaturji bölümü yönetmen, rejisör gibi çeşitli sahne sanatı dalları için de uzman kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

Konservatuar Oyunculuk Bölümü Taban Puanları

Konservatuar oyunculuk bölümü taban puanları, sözel türünde 150 – 160 puan alarak girebileceğiniz yükseköğrenim bölümleridir. Konservatuar, temel olarak günümüzde güzel sanatlar dalında eğitim veren hemen her türden yükseköğrenim kurumu için kullanılan bir terim olmasıyla dikkat çekmektedir. Özellikle devlet üniversitelerinde, güzel sanatlar bölümü çoğu zaman ayrıca “konservatuar bölümü” olarak ta bilinir. Bununla beraber, devlet konservautarları bünyesinde ayrıca resim, müzik, sahne sanatları, drama, grafik tasarım, heykeltıraşlık gibi çeşitli alt dallar bulunabilir. Devlet konservaturları için, çok daha yüksek puanlar almanız gereklidir. Buna karşın vakıf üniversitelerinin sahne sanatları bölümleri veya konservuarları nispeten daha düşük olan taban puanları ile dikkat çekerler.

Bize Ulaşın