Teşkilat (Dizi)

Teşkilat (Dizi)

Teşkilat (Dizi)

Teşkilat

Teşkilat, yapımını Tims and Productions şirketinin üstlendiği bir televizyon dizisidir. Her pazar akşam kuşağında TRT 1 kanalında yayımlanmaktadır. İlk bölümü 7 Mart 2021 tarihinde yayımlanan dizi, Milli istihbarak teşkilatından görev yapan özel bir ekibin işe hayatı ile beraber özel hayatını da konu edinmektedir. Teşkilat dizisinin türü aksiyon, istihbarat ve dramdır. Dizinin başrollerini Deniz Baysal, Çağlar Ertuğrul ve Mesut Akusta isimleri paylaşmaktadır. Dizi, ülkesi için kendi özel hayatlarından vazgeçip kalabalık grupların içinde görünmez olmalarını gerektiren bir görevi kabul ederek ‘yer altına’ inen yedi özel ajanın vatan sevdası ile yürüttükleri görevlerini anlatmaktadır.

Teşkilat Konusu

Teşkilat dizisi milli istihbarat çalışanlarının özel ve iş hayatlarını ele almaktadır. Ankara’da SİHA ve İHA mühendislerine bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Saldırının sonucunda Türk SİHA ve İHA mühendisleri ölür ve bu SİHA ve İHA araçlarının bilgileri de bu saldırı esnasında çalınır. Saldırının yabancı istihbarat servisleri tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiği tespit edilir. Bu olayın üzerine Millî İstihbarat Teşkilâtı kurumunun içerisinde çok gizli bir ekip kurulur ve bu ekibin başına Mete başkan getirilir. Bu ekibin üyeleri ise Milli İstihbarat Teşkilatının en iyilerinden seçilir. Bu üyeler: Serdar Kılıçarslan (Çağlar Ertuğrul), Zehra Balaban (Deniz Baysal Yurtcu), Hakkı Dayı (Tuncer Salman), Pınar Gümüş (Ezgi Şenler), Hulki Gürbüzoğlu (Nihat Altınkaya), Evren Çelenkçi (Serdar Yeğin) ve timden olmayan Mete Başkan’ın oğlu Gürcan Yücesoy (Ahmet Uğur Say)’dır. Bu ekibin amacı saldırının arkasındaki güçleri tespit etmek ve bu güçleri temizlemektir. Birbirinden farklı operasyonlarla dünya üzerindeki bütün ülkelerde faaliyet gösteren Şirket isimli terör örgütüne karşı savaş verilir. Tüm bunlar yaşanırken bir uçak saldırısı gerçekleşir. Uçak saldırısını Serdar Kılıçarslan önler ve uçağı piste indirir. Ancak bu olayon ardından Serdar Kılıçarslan kaçırılır. Bu olayın üzerine ekip Polonya ülkesine giderek Serdar karakterini bulur ve anavatana getirir. Bunlar yaşanırken Mete başkan farklı bir göreve atanır ve görevi bırakmak zorunda kalır. Mete başkan’ın yerine Halit Başkan (Turgut Tunçalp) atanır. Şirket isimli terör örgütünde ise Zayet Fadi elebaşının ölümü üzerine yerine, 30 yıldır ekip üyelerinden intikam amacı güden ve üyelerden nefret eden Yıldırım Yaman getirilir. Şirket yeni bir eylem yaparak Doğu Akdeniz üzerinde faaliyet gösteren Mavi Vatan bir isimli sondaj gemisine saldırı düzenler. Bu saldırıda Zehra karakterinin eski kocası Kemal hayatını kaybeder. Tövbekarsa, gerçek ismi Sadık olan, geçmişte devlet için çalışmış ve bir sürü masum insanı öldürmüş bir ajandır. Daha sonra ise yaptıklarından pişman olarak tövbe edip MİT’i bırakmıştır.

Teşkilat Oyuncuları

Uzun süredir pazar akşamları reyting listelerinin zirvelerinde bulunan teşkilat oyuncuları konusundan biraz bahsedelim:

Serdar Kılıçaslan (Çağlar Ertuğrul): MİT ajanıdır. Sevgilisi Ceren'in hain olduğunu öğrendikten sonra ekibe dahil oldu.

Zehra Balaban (Deniz Baysal Yurtcu): Görev yöneticisidir. Kurulan ekibin üyesidir.

Mete Yücesoy (Başkan) (Mesut Akusta): Müsteşar yardımcısıdır. Müsteşar'dan özel bir ekip kurma emrini alır. Timin eski başkanıdır.

Ceren (Ezgi Eyüboğlu) : Serdar’ın nişanlısıdır. Onun yanına sızmış bir ajandır.

Hakkı Dayı (Tuncer Salman) : Ustalık alanı takiptir. Kurulan time öldü gösterilerek katılır.

Pınar Gümüş (Ezgi Şenler): Kılık değiştirmede uzman bir ajandır. Kurulan ekibin üyesidir.

Hulki Gürbüzoğlu (Nihat Altınkaya): Silahlar ve dövüş konusunda uzman bir ajandır. Kurulan ekibin üyesidir.

Evren Çelenkli (Serdar Yeğin): Analiz konusunda uzman bir ajandır. Kurulan ekibin üyesidir.

Gürcan Yücesoy (Ahmet Uğur Say): Bilgisayarlar konusunda uzman biridir. Ekibe sonradan katılmıştır. Mete Başkan’ın oğludur. Kurulan ekibin üyesidir.

Yıldırım Koral (Gürkan Uygun): Zayed Fadi'nin yerine geçen İş adamıdır. Halit'ten 30 yıldır intikam almak isteyen biri. Zamanında mit görevlisi olarak çalışmıştır.

Halit Gün (Başkan) (Turgut Tunçalp): İstihbaratçıdır. Mete Başkan'ın yerine gelmiştir.

Tövbekâr / Sadık Özmertli (Hakan Boyav): Eski MİT ajanı.

Bize Ulaşın