Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  • Anasayfa
  • Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Güneşin yıpratıcı ve kurutucu nedenlerinden dolayı saçların en fazla zarar gördüğü ve bakıma en fazla ihtiyaç duyduğu zamanlar yaz aylarıdır. Klorlu havuz sularının ve denizin etkisiyle saçların ömrü kısalmakta ve kurumaktadır. Cilt bakımlarımıza önem verdiğimiz gibi saç bakımlarımızı da ihmal etmemeliyiz. Aksi halde saçlarınızın eski haline gelmesi için daha fazla bakım ile uğraşmanız gerekebilir.

Alacağınız küçük önlem ve bakımlarla ve kullanabileceğiniz pratik bakım ürünleri ve losyonlarla saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyarak canlı bir saçla yazı geçirebilirsiniz.

Yaz aylarında saç bakım önerileri

Güneşin cildimize vücudumuza yararları saymakla bitmez, D vitamini konusunda en önemli kaynağımızdır. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu bildiğimiz gibi güneşin ve güneş ışınlarının da zararları oldukça fazladır.  Güneşe aşırı maruz kaldığımızda saçlarımız sararmaya ve kurumaya başlar genelde saçların uç kısımları kırılmaya ve ayrılmaya başlar. Cansızlaşıp saçların şekil alamaması ile ilgili şikayetler oluşur. Bu durumlardan şikayetçi olan ve saçlarını eski haline döndürmek için çabalayan yüzlerce kişi vardır. Siz de bu kişilerden birisi olmak istemiyorsanız erken müdahale alıp, bakımlarınızı aksatmayıp, aşırı güneşe kalmayıp saçlarınızı koruyun. Güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıktığınızda gölgelerde kalmaya dikkat edin. Bunlara ilave olarak besleyici ve koruyucu yağların bulunduğu saç bakım losyonlarını kullanıp saçlarınızı daha bakımlı ve canlı hale getirebilirsiniz.

Denizde veya havuzda vakit geçirdikten sonra saçlarınızı bekletmeden özellikle güneşin altında bekletmeden durulamaya özen gösterin. Çünkü denizin tuzu veya havuzun kloru güneşin de etkisiyle saçınızı kurutmaya adayacaktır.

Yaz aylarında saçlarınızı her gün şampuanlamamaya dikkat edin. Alınan her duşta saçların şampuanlanması saçınızın cansızlaşmasına ve kurumasına yol açar.

Eğer saçlarınız boyalıysa havuza veya denize girdiğinizde saçınızı bir tülbent ile bağlamanız, bone takmanız saç boyasının akmasına engel olacaktır. Daha uzun süre sağlıklı saçlara sahip olmanız konusunda işe yarayacaktır.

Saç maskesi yapmanız da saçlarınız için yapacağınız bakımlardan en iyilerdendir. Yazın kullanılması uygun görülen saç maskeleri saçlarınızın bakımlı ve canlı durmasını sağlar. En önemlisi de saçlarınızı sağlamlaştırır.

Bonus: Doğal bakım önerisi

Saçlarımızı beslemenin en güzel yöntemlerinden birisi de kendi bakım ürünümüzü kendimizin yapmasıdır. Hem doğal hem besleyici canlandırıcı malzemelerle saçlarımızı yaza hazırlayabiliriz.

İhtiyacımız olan malzemeler: İki yumurta ve zeytinyağı

İki yumurta bir kaba kırılır üzerine bir miktar zeytinyağı eklenir. Yaptığımız karışım saça sürülüp güzelce yedirilir. 15 dk bekletildikten sonra şampuan ile yıkanır. Yapmış olacağınız bu maske saçınıza protein desteği sağlayarak güçlenmesine ve canlı durmasına olanak tanır.

Bize Ulaşın